Thai wok? kr 23,- per person

Et av de kjøkken som i de siste 15-20 åra har blitt ganske populære i Norge er det Thailandske. Det har dukket opp små kjøkken både her og der, og det er forsåvidt ikke så merkelig. Nordmenn reiser mye, også til Thailand.

I de siste år har matvarebutikkene også kommet med en god del av det du trenger for selv å lage enkel Thaimat. Et eksempel er ferdige grønnsaksposer beregnet til wok, forskjellige sauser og krydder.

Dette er en enkel, rask og billig måte å lage mat på. Og ikke minst smaker det godt. I dag tenke jeg at det vil passe med en Thailands wok rett.

Jeg har kjøpt inn en pose med 500 gram wok grønnsaker fra Eldorado, litt ekstra med friske grønnsaker, kjøpt en pose wok saus fra Santa Maria, kokt litt ris. Kikkoman soya saus og sweet chilli saus finnes fra før i skapet.

Jeg starter med å kutte opp litt ekstra paprika, agurk og vanlig kål. Totalt ca 300 gram ferske grønnsaker til ca kr. 4,50. Jeg tar også ut de frossne grønnsakene fra posen slik at de tiner og får rent av seg. En slik pose koster ca kr. 22,-. For litt ekstra smak tilsetter jeg litt frisk ingefær.

Alle grønnsakene, både de som var i pose og de friske jeg har kuttet opp
Litt frisk ingefær gir en fin smak

Nå setter jeg på ris til koking. Jeg liker å bruke Basmiatiris. Dette kan du få til ca kr 34,- per kg fra Eldorado. Her bruker jeg ca 300 gr som passer fint til 4 personer. Dette koster ca kr 10,-. Husk å vaske risen til vannet er helt klart for du koker risen.

Etterhvert har riskokeren blitt en viktig del av apparatene på kjøkkenet vårt. Enkelt å bruke, 1 del ris 2 deler vann.

En stor kjele med 2 ss olivenolje i varmes opp på høyeste temperatur, grønnsakene steke (wokes) i ca 8-10 min til de har litt farge men fortsatt litt sprø.

Ferdig stekt og strimlet kyllig koster ca kr 159,- for 2,5 kg. Jeg bruker ca 600 gram til ca kr. 37,-. Når grønnsakene er klare tas kyllingen opp i og stekes et par minutter til.

Her er grønnsakene stekt seg ferdog og stekte kyllingstrimler er tilsatt.

Til slutt tilsetter jeg wok sausen. Denne koster ca kr 15,-.

Ferdige sauser som skal opp i grønnskakene og kyllingen. Disse kommer i flere varianter med flere smaker

Serveres med litt friske grønnsaker og søt chilli saus eller soyasaus.

Etterhvert som det har blitt mer og mer wok hos oss har vi kjøpt store flesker med saus, mye billigere.

Totalt har denne middagen til 4 personer kommet på ca kr 90,-, eller ca kr. 23,- per person. Enkelt og greit, laget på under 20 minutter. Velbekomme.

Enklere kan det nesten ikke gjøres 🙂

Svein Erik

En kommentar til «Thai wok? kr 23,- per person»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *