Ørret og Tagliatelle med Mango og Lime

Fisk spiser vi alt for lite av, og for å øke bruken av fisk prøver vi ut nye oppskrifter når det passer for oss. I dag tenkte jeg at det passer bra med Ørret til middag. For å gjøre retten litt spennende setter jeg sammen en ny oppskrift hvor Ørret og pasta er hovedingrediensen. Til retten lager jeg en Mango og Lime blanding som tilsettes pastaen, og i tillegg lager jeg en frisk tomsatsaus som skal gå fint til fisk.

Jeg starter med tomatsausen ettersom den skal koke litt og tar mest tid. Til sausen trenger jeg følgende:

  • 1 boks finhakket tomater
  • 1 halv løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 halv søt paprika
  • 1/4 stor Mango
  • 1/2 liter buljong
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss virgin olivenolje
  • saften fra en lime
  • 10-12 blander med frisk basilikum
  • litt fersk hakket ingefær

Til mangoblandingen for pasta bruker jeg følgende:

  • 1/4 Mango
  • 1/4 søt paprika
  • 4-5 små cherrytomater
  • saften fra en halv lime
  • 2 ss virgen olivenolje
  • litt fersk ingefær

I tillegg bruker jeg en fersk fillet med Ørret, en halv pose tagliatelle pasta og noen asparges

Ha de finhakkede tomatene i en kasserolle.

Med en hakker til stavmikseren finhakker jeg løk, paprika, mango, fersk ingefær og basilikum. Dette har jeg i kasserollen med tomater

Mangoen som skal brukes i mangoblandingen kuttes i små terninger. Paprika som skal brukes i mangoblandingen kuttes i små biter

Alt som skal benyttes i tomasausen kjøres i hakkern til det blir små biter. Ha det i tomasausen og kok sausen 1-2 timer. Man kan selvsagt koke i mindre tid også, men jeg syntes sausen får en bedre smak når den får kokt en stund

Jeg bruker en potetskreller og tar bort skinnet der hvor jeg skal bruke ingefæren. Deretter bruker jeg potetskrelleren og skjærer skiver. Til tomatsausen hakker jeg skivene sammen med resten og finhakker det hele. Til Mangoblandinen finhakker jeg ingefærskivene med kniv.

Ingefæren som je bruker i Mangoblandingen ser slik ut etter jeg har hakket den med en kniv

Jeg bruker en skål til å blande mangobiter, ingefær, paprika og oppdelte cherrytomer sammen med saften fra en halv lime og 2 ss olivenolje.

Aspargess rengjøres og den tykkeste deles knekkes av.

Asparguessen stekes i olivenolje og smør til de blir passe møre.

Ørretten kommer i en aluminiumsform jeg bruker i ovnen på en rist. Ovnen settes på 200 grader, og den stekes i ca 20 min. Før jeg setter den inn i ovnen kryddrer jeg med sitronpepper

Tagliatelle pasta kokes etter anvisningen på posen, normalt 8-10 min. Når pastaen er ferdig blander jeg inn mangoblandingen, legger et stykket ovnsbakt ørret på pastaen, legger to asparguess på toppen. Til slutt legges tomatsaus rundt pastaen.

Denne retten blir frisk og smakfull, er sunn og enkel å lage. Prøver du så gi gjerne en kommentar under. Velbekomme.

Svein Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *