Lavkarbopizza

Om kalorier og karbohydrater er viktig for deg er denne pizzaen en greit alternativ. Oppskriften er for 2 stk pizzaen med størrelse tilsvarende en Grandiosa, og er beregnet for 6 personer (3 pr pizza). Deles pizzaen opp på vanlig måte vil 1 slice veie ca 115-120 gram.

Total vekt for en pizza er ca 950 gram. Næringsinnhold pr 100 g: 265 kcal, 20 g fett, 6,7 g karbohydrater, 16,8 g protein

Dette trenger du: –

  • 500 g revet Mozzarella ost
  • 200 g Lett Philadelphia smøreost
  • 300 g Mandelmel
  • 2 stk egg
  • 2 ts bikarbonat for lett heving (kan sløyfes)
  • 70 g Pepperoni
  • 200 g smårettskinke
  • 1 boks pizzasaus (bruker ca 200 g av boksen)
  • 300 g revet lett ost (17% fett)

Sett stekeovnet på over og undervarme med 230 grader. Ha Mozzarellaost og Philadelphiaost i en teflobelagt kaserolle og sett platen på medium varme. Blir varmen for høy blir osten lett brun. Smelt osten, og bland de to ostetypen sammen med en slev. Bruk gjerne en streslev ettersom deigen blir litt tykk og en plastslev lett bøyer seg.

Pisk 2 egg i en egen bolle, og om du vil bruke bikarbonat piskes den inn i eggene. Ta kaserollen bort fra platen så det ikke blir for varmt i kaserollen. Tilsett de piskede eggene og bland de inn i deigen med tresleven. Ikke bruk for lang tid før du starter med å blande oss eggene i osten, de kan du lett få eggerøre før det blandes sammen.

Hell over Mandelmel og bland dette inn med stresleven. Bruk brettemetoden til deigen er godt blandet.

Del deigen i to like deler, legg delene på hvert sitt bakepapir som passer en stekeplate.

Bruk hendene til å presse ut deigen til en bunn som er ca 2-3 mm tykk. Her velger du selv hvor tykk bunnen skal være, men detter er en grei tykkelse å steke. Legg papiret med pizzabunnen på en stekeplate og sett den midt i ovnen. Stekes i ca 8 minutter.

Den stekte pizzabunnen har nå fått en fin farge og er klar til å få lagt på innholdet.

Bruk ca 100 gram pizzasaus, dekk pizzbunnen helt ut i kantene så slipper du å få mørke godt stekte kanter.

Du kan nå bruke nesten hva du vil av toppings, her har jeg brukt pepperoni.

Jeg syntes litt skinke er godt sammen med peperoni. Så brukes pizzakrydder, mengde bestemmer du selv alt etter hvor mye du vil at kryddere skal smake.

Som ost brukes ca 150 g revet lettost (17%) pr pizza, men her bestemmer du selv hvor mye du ønsker. Jeg liker pizzakrydder så over osten tar jeg litt til.

Sett pizzaen inn i ovnen igjen og stek den i ca 7 minutter. Velbekomme, håper det smaker.