Bolognese alternativ

Når det gjelder å spare på kalorier og karbohydrater finnes det mange alternativer, ikke alle like smakfulle som ved bruk av pasta men like fullt et alternativ. Mange har et forhold til retten Spagetti Bolognase og jeg tenkte jeg kunne vise et par alternativer.

Først lager jeg en kjøttsaus som kan brukes til begge de to eksemplene jeg tenkte å teste ut. Oppskriften tar utgangspunkt i at dette er nok til 7 personer.

  • 700 gr karbonadedeig
  • 800 gr knuste tomater (2 bokser)
  • 60 gr løk
  • 50 gr sjalottløk
  • 60 gr paprika
  • 15 gr chili

Stek karbonadeigen, knus den så bitene ikke blir for store.

Rens og kutt opp løk, paprika og chili i mindre biter og kjør dette i en hakker

Ha de knuste tomatene i en gryte, og sett de til småkoking. Ta i de hakkede grønnsakene. Smak til med Basilikum, Oregano, Timian, Salt og Papper. La det hele småkoke en times tid.

Ha i den stekte kjøttdeigen og kok det hele en time til.

Næringsinnhold i 100 gr av selve kjøttsausen er på 81,5 kcal, 3 gr karbohydrat, 3,4 gr fett, 11,1 gr protein

I tillegg til kjøttsaus kommer da alternativene til spagetti. Den første varianten er et produkt fra Monster. Dette inneholder nesten ingen næring, ei heller smak.

Denne litt glassaktige spagettien ligger i vann i posen. Ta ut denne og skyll den i kaldt vann. Varm den så opp i en kjele, ikke kok. Brukes som om det er vanlig spagetti.

Tallerken under inneholder 10 gr av denne spagettien og 225 gr av kjøttsausen. Næringsinnhold for hele tallerken er 196 kcal, 6,7 gr karbo, 12,1 gr fett, 18,6 gr protein

Det andre alternativet er å bruke strimlet Squash. Squash innholder også minimalt med næring. Bruk en strimlemaskin eller tilsvarende slik at du får strimler. Damp strimlene i ca 3 min. Brukes på samme måte som vanlig spagetti

Tallerken på bildet inneholder 60 gr squash og 225 gr kjøttsaus og har 201 kcal, 8,8 gr karbo, 7,7 gr fett, 26 gr protein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *