Pulled pork av svineside (tynnribbe)

Har du ribbe igjen fra jul i frysa? Hjemmelaget Pulled Pork Belly med coleslaw salat smakte meget bra. Sånn lagde jeg det:

En tynnribbe som beines ut, og svor med fettlaget skjæres bort. 
 

Smøres inn med sennep, krydrer med salt, pepper, hvitløkpulver, grov chillikrydder, basilikum, paprika, estragon. Mengde krydder etter smak, men ikke vær gnien ? 
 

Settes midt i ovnen på 275 grader på ribberist. 

Når svinesiden får en grillhinne snus kjøttet slik at det blir grillhinne på begge sider. Total steketid på 275 grader er ca 30 min. 
 

Ta ut kjøttet og smør inn med honning og amerikansk grillsaus av hickory typen. 
 

Pakk inn kjøttet i alufolie og stek på 120 grader i 6 timer på samme rist og midt i ovnen, åpne aluminiumsfolien og øk temperaturen til 150 grader og stek 2 timer til. 
 

Stikk hull i bunnen av folien så kraft renner ut i formen. Pass på at det er kraft hele tiden så ikke kjøttet blir for tørt.

 La kjøttet hvile ca 30 min og riv fra hverandre kjøttet med feks 2 gafler. 
 

Bland inn resten av kraften fra formen og mer av den amerikanske grillsausen inn i det opprevne kjøttet og pakk dette inn i alufolie og la dette trekke ca 30 min. Kjøttet kan varmes litt i ovnen på 120 grader denne halvtimen. 

Server i hamburgerbrød med ønsket tilbehør.  Velbekomme, håper det smaker ?

Svein Erik
 

En kommentar til «Pulled pork av svineside (tynnribbe)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *