Torsk, sundt og billig

I dag tenke jeg at kokt Torsk ville passe bra til middag. Ikke alle i familien er like stor tilhenger av Torsk, så ofte har jeg stekt ørret samtidig. Eller jeg passer på å ha Torsk når de som ikke ønsker det ikke er hjemme til middag.

Under en handletur til Nordby i Sverige hadde de dypfryst Torskerygg på tilbud. En pakke med to stykker á ca 150 g kostet kr 24,-, eller kr 12,- pr stykke. Dvs vi bruker Torsk til kr 36,- for denne middagen. Til denne middagen er vi tre personer og jeg har et stykke til hver.

Stykkene er tinet over natten i kjøleskap, og jeg tar de ut av plasten slik at de får rent av seg litt om det er noe vann i pakningen.

Vi syntes det er godt å server Torsken med stekt bacon til. En pakke koster i Sverige kr 8,- og vi bruker 2 pakker til kr 16,- i denne middagen.

Kokte poteter og grønnsaker skrelles og kokes, total så regner vi ca 300 g per person. Dette koster ca kr 14,- pr kg,-, eller ca kr 4,- pr person.

En hvit saus lages ved å smelte 2 ss smør i en kjele. Når smøret er smeltet tilsettes 2 ss hvetemel som røre godt sammen. Tilsett litt og litt melk til sausen er så tykk du ønsker den, jeg benytter ca 5 dl. Hvit saus lages enkelt til ca kr 9,- for ca 5 dl.

Ha ca 1 liter vann i en kasserolle og tilsett 3 ss salt. Kok opp vannet og sett ned platen til det minste. Legg fiskestykkene i vannet og la de trekke til stykkene faller lett fra hverandre.

Legg opp et stykke Torsk,poteter og grønnsaker på en tallerken. Ha litt hvit saus på. Ha litt bacon på Torsken. Server gjerne med litt tyttebærsyltetøy og/eller rødbeter.

Totalt koster denne middagen ca kr. 24,-

Smakelig måltid.

Svein Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *