2 etg fødselsdagskake

Å lage en kake til en liten jente som fyller 1 år handler ikke bare om smak, men også utseende. Kaken skal smake godt, se god ut, og gjerne overraskelse når den skjæres opp.

Her kommer et eksempel på en kake jeg bakte for noen helger siden.

Jeg tenkte lagene i kaken skulle få litt forskjellige farger, ikke helt som en regnbuekake, men noen varianter av rosa ettersom dette er en kake til en jente.

Oppskriften på selve kakalagene er den samme som en regnbuekake, og den henter jeg fra www.detsoteliv.no og tilpasser litt og ser sånn ut:

  • Kakebunner
  • 300 g smør
  • 500 g sukker
  • 7 eggehviter
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • Vaniljesmørkrem
  • 300 g smør
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 dl melk
  • 1 kg melis

Når du skal starte med deige er det greit å tenke på at du trenger en god sørrelse på bollen. Jeg bruker konwood maskinen og den har en stor stålbolle som passer fint. Start med å piske romstemperert smør slik at du får en javn og luftig krem av smøret.

Tilsett så sukker og kjør en liten stund til slik at sukkeret gjør smørkremen nesten hvit.

Tilsett vaniljeekstrakt mens maskinen går

Tilsett eggehviter og kjør til du får en luftig og kremete masse

Tilsett bakepulver

Tilsett siktet hvetemel og fløte veksesvis til du får en javn og klumpfri deig.

Del opp deigen opp i fire deler. To av delene skal værre litt større enn de to neste. De to største delene skal være bunner i en 28 cm form, og de to minste delene skal være bunner i en 20 cm form. Bruke farge i hver av delene hvor den underste blir mørkest og den lille på toppen lysest. Stekes på 160 grader i 15-20 min. Avkjøl formene før du tar kakebunnene ut av formen.

Legg den føste av de største bunnen med stekeflaten ned. Dynk med for eksempel en boks med mandariner du har kjørt litt i en stavmikser. Dynk minst på den nederste bunnen, og litt mer etterhvert. Blir den nederste for bløt klarer den ikke å holde formen når den får tyngden av de andre lagene på seg. Mellom hvert lag smører du på med smørkrem. Denne smørkremen er ganske søt, jo mer krem mellom hver bunn, jo søtere blir kaken. Avlutt med et lag på toppen og rundt kaken.

Gjør det samme en gang til med bunnene som er mindre.

Sett kakene i kjøleskap et par timer så smørkremen stivner litt. Da blir den lettere å jobbe med når fondanten skal på.

Ta ut kakene ut av kjøleskapet. Bruk en varm kniv til å gjøre smørkrenem så javn og slett som mulig slik at ujavnheter ikke blir synlig gjennom fondanten

Bruk en kjevle til å kjevle ut rosa fondant somskal benyttes på den største kaken. Legge på fandanten og javn ut på toppen først, deretter på sidene. På sidene starter du på toppen og jobber deg nedover for å rette ut fondanten. Lag båndet som skal rundt hele kaken.

Gjør akkrurat det samme med den mindre kaken som skal ha den hvite fondanten, men vent med båndet som skal være rundt.

Når du skal sette sammen kakene legger du litt smørkrem oppe på den store kaken og legger den lille kaken oppe på kremen. Så kan båndet sette på.

Pynt med det du øsker å ha på kaken din. Noe kan du kjøpe ferdig og noe kan lages med former selv

Om du ikke får pynten til å sitte kan du ta litt vann på baksiden av pynten før du legger det på fondanten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *