Thailandsk Castello sjokoladekake

  • 6 egg
  • 60 g smør
  • 80 g mørk sjokolade
  • 50 ml melk
  • 50 g mel
  • 1 spiseskje kakaopulver
  • 1/4 ts salt
  • 100 g sukker

Separer 5 egg i eggehvite og eggeplomme

Ha eggehviter  i en skål

Ha eggeplommer og 1 helt egg i en skål

Over vannbad smeltes og blandes godt smør, mørk sjokolade, melk. Bruk en håndvisp. Ta bort skålen fra vannbadet og avkjøl litt, bland deretter inn siktet mel og kakaopulver. Med håndvispen blandes så inn en og en eggeplomme. Visp pent til alt er godt innblandet.

Med en elektrisk håndvisper vispes eggehvitene til dette begynner å skumme, tilsett salt og visp litt til. Tilsett sukker i tre omganger mens du visper til det blir stivt

Ta 1/3 av den stive eggehviten opp i sjokoladeblandingen og rør forsiktig rundt med en slikkepott til alt er blandet. Hell så hele denne blandingen opp i resten av den stivpiskete eggehviten og bland dette sammen forsiktig med slikkepotten.

Fyll blandingen opp i en brødform 18 cm X 18 cm form, eller en 30 cm x 11 cm. Fomen skal dekkes innvendig med bakepapir, husk å brette og klippe til så papiret følger alle kanter og ikke har krøller. Rist litt på formen så det blir flatt på toppen. Bruk gjerne en form til som er en størrelse større som du setter formen med kakedeigen oppi. Sett formen i et dypt stekebrett, fyll opp vann i stekebrettet.

Stek i vannbadet på 150 grader i 90 minutter. Jeg brukte undervarme og viftefunksjon på ovnen og satte det dype stekebrettet med vann på nederste rille.

Ta kaken ut av kakeformen umiddelbart etter den er tatt ut av ovnen, men la papiret sitte på litt til kaken er lunken. Ta av papiret og avkjøl til romtemperatur. Kan skal nå ha en konsistens som nesten ligner på en svamp.

Jeg har bare spist den slik den er til kaffen, men ser for meg å kunne servere den med for eksempel vaniljekrem eller is ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *